Till umu.se

Civilingenjörsprogrammet i Interaktion och Design, 300 hp

Via denna sida hittar du fördjupad information om civilingenjörsprogrammet i interaktion och design aktuell information. En av länkarna till höger (För dig som vill studera) tar dig till lite mer översiktlig information.

                     

Visionen med detta program är att du som utexaminerad civilingenjör skall kunna genomföra analys, specifikation, implementation och utvärdering av gränssnittet till en nätbaserad tjänst.

Med design menas hela processen från ide till användbar, åtråvärd produkt, alltså inte bara från ax till limpa, utan hela vägen från tanken på en frukost fram till en skivad och bredd välsmakande smörgås. Viktiga ingredienser är att kunna presentera idéer och förslag till lösningar och att kunna driva en utvecklingsprocess framåt via kunskaper om projektarbete och entreprenörskap.

Den andra nyckelordet i titeln till vårt program är interaktion. Med detta menas här samspelet i gränssnittet mellan människa, information och saker. Fokus skall ligga på teknikstöd för människan. Du kommer att kunna bygga tjänsten och inte bara prata om den!

I menyn till vänster finns länkar till olika typer av fördjupad information om programmet. Via länken som följer kan du hitta exempel på projekt gjorda som exjobb eller på andra sätt. De visar bredden på vad man lär sig på programmet

IDverksamhet

Tveka ALDRIG att kontakta programansvarig Thomas Mejtoft om du har en fundering.


Sidansvarig: Erik Näslund

Utskriftsversion

Studentportalen

I Portalen finns information för dig som är student vid Umeå universitet. Via portalen kan du bland annat också ta ut egna studieintyg, ansöka om examen och boka grupprum. Du når Portalen via "För studenter" i övre vänstra hörnet på sidan.