Till umu.se

Nyheter från institutionen

Pengar från Formas till Ung forskare

2017-11-15
Grattis Nils Skoglund!

Energiteknikstudent prisad för examensarbete om komfortkyla

2017-11-14
David Gotthardsson, tidigare student på civilingenjörsprogrammet i energiteknik vid Umeå universitet, har vunnit Energi- och miljötekniska föreningens pris för sitt examensarbete ”Högtempererad komfortkyla tillämpad vid Scania”.

Etableringsbidrag från Vetenskapsrådet

2017-11-06
Vi gratulerar Nils Skoglund.

Energiteknikstudenter deltog i skarpt forskningsprojekt på SCA

2017-11-03
Hur kan man minska bildandet av slagg och sura rökgaskomponenter? I ett samverkansprojekt med SCA Obbola har en grupp sistaårsstudenter vid civilingenjörsprogrammet i energiteknik vid Umeå universitet, fått pröva sina teoretiska kunskaper i praktiken.

Gästforskare och föreläsare i Australien

2017-11-01
I början av november är Thomas Mejtoft inbjuden som gästforskare och föreläsare på Edith Cowan University (ECU) i Perth, Australien. Thomas kommer att, förutom att vara gästföreläsare på både ECU och University of Western Australia (UWA), hålla föredra under ECU/ City of Wanneroo Industry 4.0 worksh...

Förbättrad skotarkran – bättre prestanda och komfort

2017-10-23
Semi-automatiseringsfunktioner på skotarkranar förbättrar operatörens prestanda, medan vibrationsreduktion kan öka förarens komfort. Det visar Szabolcs Fodor i sin avhandling som han försvarar vid Umeå universitet den 27 oktober.

Energistudent med i final

2017-10-19
Robert Ringvall är med sitt examensarbete med i finalen i Facility Management-priset som arrangeras av ISS. Hans examensarbete är en av de tre nominerade och den 7 december avgörs det vem som vinner.

Drivmedlen kan bli gröna och trafiken även en del av lösningen

2017-10-12
I sin avhandling visar Katarina Åberg hur raffinaderier, genom smarta kombinationer av befintliga och nya processer, kan förses med grön koldioxidneutral råvara för produktion av drivmedel. Det skulle kunna ske på ett både ekonomiskt och resurseffektivt sätt – så effektivt att trafiken skulle kunna ...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Karin Fahlquist

Utskriftsversion