Till umu.se

Välkommen till Institutionen för tillämpad fysik och elektronik

Vi utbildar ingenjörer inom områdena byggteknik, elektronik, energiteknik, maskinteknik och medieteknik samt civilingenjörer inom områdena energiteknik och medieteknik. På forskningssidan har vi ett antal forskargrupper inom två huvudområden: Elektro- och systemteknik samt Energiteknik. Välkommen att titta runt på vår webbplats för att få mer information om utbildningarna och forskningen.

 

Nyheter

Fler pedagogiskt meriterade lärare vid Umeå universitet

2018-03-28
Förra veckan utnämndes 14 meriterade och fyra excellenta lärare i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell. I dag finns det totalt 139 meriterade eller excellenta lärare vid Umeå universitet vilket placerar universitetet som tvåa i landet.

Umeå universitet mötte Ulf Kristersson

2018-03-28
Odemokratiska krafter som rotar sig med demokratiska spelregler, fake news, utländsk påverkan i politiska val och oron för en smutsig valrörelse. Det var några av de frågor som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson fick diskutera med fyra forskare under Umeå universitet möter.

Umeåforskaren Bin Yang rekryteras till Tusen Talanger

2018-03-27
Vetenskapsakademien i Peking ska locka till sig två tusen skarpa forskare i utlandet och övertala dem att flytta till Kina. En av dem är forskarassistent Bin Yang, Institutionen för tillämpad fysik och elektronik vid Umeå universitet, som framgångsrikt forskar om byggmiljöer och energieffektiviserin...

P4 Västerbotten: "Gröna kolväten" ska skapa oljefria drivmedel

2018-03-26
Fossila bränslen helt fria från olja är kemisten Jyri-Pekka Mikkolas vision för framtidens drivmedel. I tio års tid har han forskat på hur man ska framställa fossila bränslen av biomassa.Nu har han varit med och tagit fram en ny teknik för att skapa miljövänliga bränslen gjort på så kallade "gröna k...

Elektronisk melodifestival

2018-03-20
Studenterna på Civilingenjörsprogrammet för Interaktion och Design (ID) har under den senaste kursen skapat musik via datorer.

Mer nyheter om Umeå universitet


Sidansvarig: Per Hallberg

Utskriftsversion

Relaterad information

Kursutbud Kursutvärdering

Kalendarium

Till kalendariet